2022'nin En İyi E-posta Barındırma Hizmeti
E-posta barındırma hizmeti nedir? Bir e-posta barındırma hizmeti, yeni bir e…
2022'nin En İyi E-posta Barındırma Hizmeti
Prş, 08, Ara, 2022 14:37

2022'nin En İyi E-posta Barındırma Hizmeti

E-posta barındırma hizmeti nedir?

Bir e-posta barındırma hizmeti, yeni bir e-posta hesabı oluşturmanıza, özel bir e-posta adresi oluşturmanıza, e-posta göndermenize ve mesajlarınızı saklamanıza olanak tanır. Mesajlarınızın ne kadar hızlı gönderilip alındığından eklerinizin ne kadar büyük olabileceğine kadar her şeyi kontrol eder.

İhtiyaçlarınıza bağlı olarak hem ücretsiz hem de ücretli e-posta barındırma hizmetleri bulabilirsiniz. Ücretsiz hizmetler genellikle daha küçük gelen kutusu ve ek boyutu sınırları ve daha az özellik ile birlikte gelir. Yine de ücretsiz şifreli e-posta ve ücretsiz sınırsız depolama hesapları bulabilirsiniz.

Ücretli e-posta barındırma hizmetleri daha büyük ekler sunabilir, özel bir alan adına sahip  e-posta adresleri ayarlamanıza ve hatta şifreli e-posta mesajlaşmasını etkinleştirmenize izin verebilir.

Kim bir e-posta barındırma hizmetine ihtiyaç duyar?

E-posta göndermek ve almak istiyorsanız, bir e-posta barındırma hizmetine ihtiyacınız var. Bu, ücretsiz bir e-posta adresi almak veya alan adınızda bir iş e-postası kurmak isteyip istemediğinizden bağımsızdır. Sonuçta gönderdiğiniz ve aldığınız mesajların internete bağlı bir sunucuda bir yerde saklanması gerekiyor.

Barındırılan e-posta, self hosted  e-posta ile paylaşılan (shared)  web ve e-posta barındırma karşılaştırması.


Bir e-posta barındırma hizmeti seçmek ve yeni bir e-posta hesabı açmak söz konusu olduğunda, birkaç farklı seçeneğiniz vardır.

Barındırılan e-posta hizmetleri, bir e-posta sunucusunun tamamını kiralamanıza olanak tanır. Bir veya daha fazla özel e-posta adresi oluşturmanıza olanak sağlayan bu hizmet türü, performans ve güvenlik için optimize edilmiştir. Sunucunuzun bilgi işlem gücünü veya depolama alanını başkalarıyla paylaşmanız gerekmez. Daha da önemlisi, barındırılan e-posta, kendi sunucularınızı kurma ve bakımını yapma işini ortadan kaldırır; bunu sizin için e-posta barındırma hizmeti halleder.

Self hosted e-posta, barındırılan e-postaya çok benzer. Aradaki fark, başka bir şirketten sunucu kiralamak yerine, kendi sunucularınızı satın alıp bakımını yapmanız ve kendi başınıza e-posta hesapları oluşturmanızdır. Bu, BT uzmanlarından oluşan bir ekip gerektirir, bu nedenle kendi kendini barındıran e-posta pahalı olabilir. Ancak, aynı zamanda e-posta sisteminiz üzerinde maksimum kontrol sağlar ve zaman içinde e-posta barındırma hizmetinizi yükseltme esnekliği sağlar.

Paylaşılan web ve e-posta barındırma, sunucuların birçok farklı kişi veya işletme tarafından kullanıldığı barındırılan e-posta hizmetleridir. Yine de kendi alanınızda yeni e-posta adresleri oluşturabilirsiniz. Ancak, sunucu paylaşıldığından, sahip olduğu depolama alanının ve bilgi işlem gücünün yalnızca bir kısmına erişebileceksiniz. Amacınız yalnızca yeni bir e-posta oluşturmaksa, paylaşılan e-posta barındırma, barındırılan veya kendi kendine barındırılan e-posta hizmetlerinden çok daha ucuzdur.

Tavsiyemiz: En iyi e-posta hizmetine sahip olmak için;

E-posta sunucusu isterseniz : https://mailbox.com.tr/tr/mail-sunucu/
Sunucu yönetimine ihtyaç duymadan direkt adedinizi belirleyip kullanmak için: https://mailbox.com.tr/tr/kurumsal-eposta/