Alan adı ve Hosting arasındaki fark
Müşterilerimizden gelen talepler doğrultusunda bu yazıyı yazmayı uydun g&o…
Alan adı ve Hosting arasındaki fark
Cum, 31, Oca, 2020 18:21

Alan adı ve Hosting arasındaki fark

Müşterilerimizden gelen talepler doğrultusunda bu yazıyı yazmayı uydun gördük, Alan adı nedir? Hosting nedir? Bu ikisi arasındaki farkı siz değerlerli okurlarımıza daha basitleştirerek anlatmaya çalışacağız.

Alan adı nedir (Domain)?

 
Alan adınız, www.örnekad.com gibi web sitenizin adresidir. Web hizmetlerinizin bağlı sunuculardaki siteyi nerede bulacaklarını söyleyerek bilgi gönderip alabiliyorlar. Alan adı olmadan, bir telefon numarası olmadığında telefonla birini aramaya çalışmak gibidir. Tıpkı bir web siteniz olduğu gibi bir telefon numarası alabilirler, ancak onlara ulaşmanın bir yolu yoktur, sadece gelen çağrıyı hizmet aldığınız sunuculara yönlendirir. Alan adı (domain) internet üzerindeki yıllık veya maksimum 10 seneye kadar alabileceğiniz isim kullanım hakkınızdır.
 
Web hosting (Barındırma) nedir? 
 
Web barındırma olmadan alan adınız (domain) bağlantısı kesilmiş bir telefon numarası gibi davranır; size ulaşmanın hiçbir yolu yoktur. 
Hosting sunucusu, İnternet'e bağlı olan ve site dosyalarını depolayan bir aygıttır. Web hosting hizmetleri için ödeme yaptığınızda, dünyanın dört bir yanındaki kullanıcıların sitenizdeki dosyalara erişebilmesi için sabit disklerinde bir alan kiralamış olursunuz. Birçok ana sunucu birden fazla sunucu konumuna sahiptir, böylece sitenizi hem doğal afetler gibi acil durumlara hazırlamanıza yardımcı olan site dosyalarınızı yedekleyebilirler.
Web hosting depolama alanıdır.. Yerini, içeriğini, resimlerini vs. kaydeden site dosyalarınızı depolamak için bu alanı kullanırsınız.