Dünya' da kaç adet alan adı (domain) var?
.Com ve .net'in arkasındaki kayıt operatörü olan Verisign, Domain…
Dünya' da kaç adet alan adı (domain) var?
Cum, 31, Oca, 2020 14:50

Dünya' da kaç adet alan adı (domain) var?

.Com ve .net'in arkasındaki kayıt operatörü olan Verisign, Domain Name Industry Brief ile ilgili Eylül 2016 sayısını yayınladı bununla birlikte tüm TLD'lerde alan adlarının büyümesi ve geliri hakkında bir fikir paylaştı.

Kaç adet alan adı (domain) var?

Verisign, 2016 yılının ikinci çeyreğinin sonunda tüm TLD'lerde yaklaşık 334,6 milyon alan adı kaydı bildirdi. Bu, bir önceki çeyreğe göre 7,9 milyon alan adında bir artış ve her yıl 38,2 milyon alanlık bir büyüme görülmektedir.

Kaç adet yeni alan adı var?

30 Haziran 2016 itibarıyla rapor edilen 22 milyon Yeni Alan Adı kaydı vardı. Genel olarak, Yeni Alanlar mevcut toplam alan adı kayıtlarının yalnızca % 6,6'sını oluşturuyor. Bununla birlikte, Yeni Alanların ilk turunun Ekim 2013'e kadar mevcut olmadığını ve birçoğunun hala yayınlanma sürecinde olduğunu hatırlatmamız gerekir.

Kayıt edilen en büyük TLDs hangileridir?

Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, .COM en çok kaydı olan TLD'dir ve .NET ve .ORG sırasıyla 5. ve 6. sıradadır. CcTLD'ler ilk 10 listenin çoğunluğunu oluştururken (.TK, .CN, .DE, .UK, .RU ve .NL dahil), Yeni Alan Adı .XYZ aynı zamanda en üst alan adı katmanlarına girmeyi de başarmıştır, yayın tarihinde 6,5 milyonun üzerinde kayıtla 8. sırada yer almaktadır.