En sık kullanılan yazılım dilleri
En Sık Kullanılan Diller Geliştiricilerin seçtiği çeşitli kodlama dilleri vard…
En sık kullanılan yazılım dilleri
Pzt, 15, Şub, 2021 22:23

En sık kullanılan yazılım dilleri

En Sık Kullanılan Diller
Geliştiricilerin seçtiği çeşitli kodlama dilleri vardır ve çoğu, en rahat oldukları dili kullanır. Tercihleri, farklı dilleri kullanma deneyimlerine göre zamanla şekillenir.

BURADA EN YAYGIN DİLLER VE NASIL KULLANILIRLAR:

1. HTML

HTML, web sitenizin düzenini ve yapısını oluşturur. Bu dil dinamiktir ve daha az kod kullanarak güzel bir web sitesi oluşturmanıza olanak tanır. HTML, web sitesi için bir başlangıç ​​noktası oluşturmak için kullanılır ve statik sayfalarınızın çoğunun başlangıç ​​noktasıdır. Bu dili anlamanın daha iyi bir yolu, onu web sitenizi bir arada tutan iskelet olarak düşünmektir.

2. CSS

CSS, geliştiricilerin bir web sitesini şekillendirmek için kullanabilecekleri dildir. Stil sayfası dili, web sitenizin nasıl sunulduğunu ve düzenini açıklar. CSS, renkler, arka planlar, düzenler, yazı tipi boyutları ve daha fazlasını eklemek için HTML ile birlikte kullanılır. Bu dil, web geliştiricilerinin web siteleri tasarlamak ve oluşturmak için kullandıkları temel bir teknolojidir.

3. JAVA

Java, en popüler web programlama dilidir. Web sitesi içeriği, oyunları, uygulamaları ve yazılımları geliştirmek için kullanılır. Java, çoğu Android uygulamasının üretiminde kullanılır. Araştırmalar, 15 milyardan fazla cihazın Java'yı bir şekilde veya başka şekilde kullandığını göstermiştir. Java dili taşınabilirdir ve birden çok yazılım platformunda çalıştırılabilir.

4. JAVASCRIPT

JavaScript, web geliştirmenin birçok alanında kullanılmaktadır. Web geliştiricileri, web sitelerine etkileşimli öğeler eklemek için bu dili kullanır. Kullanıcı katılımı işletmeniz için önemlidir ve web geliştiriciniz tasarımınıza JavaScript öğeleri eklemelidir.

5. PYTHON

Python, kullanımı ve çalışması en kolay dillerden biridir. Python, temelde herhangi bir web sitesi ihtiyacı için bir çerçeve oluşturabilir. Bu dil, basit ve anlaşılır sözdizimi kullanır ve web geliştiricilerinin kullanıcılarıyla çalışmasını ve onlara açıklama yapmasını kolaylaştırır. Bu dili kullanan bazı tanıdık siteler Pinterest ve Instagram'dır.

6. SQL

SQL, web siteniz büyük miktarda veri hesaplarken kullanılan bir veritabanı sorgu dilidir. SQL kullanmak, farklı veritabanlarından veri toplamanıza ve web sitenizi hedef kitlenize hitap etmek için kullanmanıza olanak tanır. Bu dil tek başına kullanılmaz; bunun yerine, müşteri veri tabanınızdan ve web sitesi geliştirmeden en iyi şekilde yararlanmak için başkalarıyla eşleştirilir.

7. PHP

PHP genellikle veri ağırlıklı web sitelerinde veya uygulama geliştirme için kullanılır. Bu, işletmenizin veya web sitenizin ihtiyaçlarını karşılamak için kolayca değiştirilebilen açık kaynaklı bir dildir. WordPress ve Facebook gibi büyük web siteleri, verilerini yönetmek ve işlemek için PHP kullanır.

8. .NET

.NET (nokta net olarak telaffuz edilir), web'den mobile ve Windows tabanlı uygulamalara kadar geniş bir uygulama yelpazesi geliştirmek için kullanılabilen programlama yönergeleri sağlayan bir çerçevedir. .NET çerçevesi, C #, VB.NET, C ++ ve F # gibi birkaç web programlama diliyle çalışabilir. Grand Circus'ta MVC'nin yanı sıra C # kullanıyoruz. .NET, basit ve karmaşık veri yapılarını destekleyen çok sayıda önceden tanımlanmış sınıf kitaplıkları (önceden yazılmış kod) koleksiyonuna sahiptir.

9. ANGULAR

Angular, Google'daki Angular Ekibi ve bireyler ve kurumlardan oluşan bir topluluk tarafından yürütülen TypeScript tabanlı bir açık kaynaklı ön uç uygulama platformudur. Angular, AngularJS'i kuran aynı ekipten tamamen yeniden yazılmıştır. Angular, web ile uygulama oluşturmayı kolaylaştıran bir platformdur. Angular, geliştirme zorluklarını çözmek için bildirime dayalı şablonları, bağımlılık enjeksiyonunu, uçtan uca araçları ve entegre en iyi uygulamaları birleştirir. Angular, geliştiricilere web'de, mobil cihazda veya masaüstünde yaşayan uygulamalar oluşturma gücü verir.