Google Webmaster Araçları
  Google web yöneticisi araçları, Google'ın popüla…
Google Webmaster Araçları
Pzt, 17, Şub, 2020 16:20

Google Webmaster Araçları

 

Google web yöneticisi araçları, Google'ın popülaritesi nedeniyle açık ara en popüler araçlardır. Google kısa süre önce Google web yöneticisi araçlarını Google Search Console olarak yeniden adlandırdı, arayüzlerini değiştirdi ve ayrıca yeni özellikler ve raporlar ekledi.

Web sitenizin Google aramadaki performansını optimize etmek ve daha fazla organik trafik elde etmek için Google araçlarını kullanabilirsiniz.

Google web yöneticisi araçlarını nasıl kullanacağınızı öğrenmek için aşağıdaki kılavuzları (aşağıda listelenen sırayla) kullanabilirsiniz.

Google Arama Konsolu nedir? - Yeni başlayanların Google Search Console kılavuzu. Google arama konsolunun ne olduğunu ve ne yaptığını adım adım açıklar. Web yöneticisi araçlarıyla şimdi başlayanlar için mükemmel bir uygulamadır.

Google Search Console ile web sitenizi ekleme ve doğrulama - Nasıl hesap oluşturacağınızı ve web sitenizi Google ile nasıl doğrulayacağınızı gösterir.

XML Site Haritanızı oluşturma ve optimize etme - Optimize edilmiş bir XML site haritasına sahip olmak, tüm arama motorları için sürecin önemli bir parçasıdır. Bir site haritası aracılığıyla, bir arama motorunun dizine hangi sayfaları dahil etmesini istediğinizi belirleyebilirsiniz. Buna ek olarak, bir sayfanın en son ne zaman güncellendiği, sayfaya eklenen resimler ve daha birçok yararlı bilgi gibi ek bilgiler vermek için kullanabilirsiniz.

Site haritasını Google'a gönderme - Bir XML site haritası oluşturduktan sonra, bir sonraki adım site haritanızı Google'a göndermektir. Bu kılavuzda mevcut üç yöntem açıklanmaktadır.

Google Search Console'u kullanarak Tarama hataları nasıl bulunur ve düzeltilir - Tarama ve dizine ekleme ile ilgili sorunları bulma ve düzeltme SEO için çok önemli bir işlemdir. Bir sayfa bir arama motorunun dizininde değilse, hiçbir arama için görünmez. Bu kılavuz, dizine eklemeyle ilgili hataları gidermek için Google arama konsolu araçlarının ve raporlarının nasıl kullanılacağını adım adım gösterecektir.

SEO'nuzu geliştirmek için Google Web Yöneticisi araçlarını kullanma - SEO'nuzu geliştirmek için Google web yöneticisi araçlarını ve raporlarını nasıl kullanacağınızı takip etmek için 10 kolay adım.

Google'ı web sitenizi yeniden taramaya zorlama - Normal dizin oluşturma işleminin yapılmasını beklemek yerine Google'dan web sitenizi yeniden dizine eklemesini istemenin daha iyi olduğu durumlar vardır. Bu, Google Arama Konsolu'nun başka bir yararlı özelliğidir.

Zaralı içerik temizlendi başvurusu - Eğer sitenize virüs bulaşmış ve arama motorundan bloklandıysanız. sitenizi temizledikten sonra google konsol üzerinden başvuru yapıp sitenizi tekrar değerlendirmeye alabilirsiniz.