Hosting sağlayıcıları SEO'yu nasıl etkiler?
Kısaca açıklayacak olursak : Hız: Hızlı web siteleri, çok…
Hosting sağlayıcıları SEO'yu nasıl etkiler?
Çrş, 19, Şub, 2020 14:19

Hosting sağlayıcıları SEO'yu nasıl etkiler?

Kısaca açıklayacak olursak :

Hız: Hızlı web siteleri, çok hızlı olmayan web sitelerine kıyasla ek bir SEO avantajı elde eder. Aslında hız, bilinen SEO faktörlerinden biridir

Güvenlik: İyi korunmayan sunucularda barındırılan web siteleri, spam gönderenlerin saldırılarına karşı savunmasızdır. Bu önemli görünmeyebilir, ancak web'de güvenli olmayan sunucular arayan 'örümcekler' vardır. Birini bulduklarında, web sitenize girecek ve kullanıcıları spam içerikli bir web sitesine yönlendirecek veya sayfalarınıza diğer web sitelerini işaret eden bağlantılar ekleyecek kötü amaçlı komut dosyaları çalıştıracaklardır. Bana birçok kez oldu ve size söyleyebilirim ki çok iyi bir deneyim değil.
MailBox'tan alınan tüm hostlarda sunucularda antivirüs hizmeti bulunmaktadır.

Uptime: Hiç kimse (Google dahil) bir web sitesine gitmeyi ve 'sitenin kullanılamadığını' belirten bir mesaj almayı sevmez. Bunu çok ciddiye almadıkları barındırma sağlayıcıları var, ancak% 100 çalışma süresi sunmak için çalışan barındırma sağlayıcıları da var.

SEO açısından bir web sitesi sürekli kullanılamıyorsa Google, kullanıcıları için iyi bir deneyim sunmadığından sıralamadaki yerini düşürecektir.

Destek: Destek çok önemlidir ve dolaylı olarak SEO ile ilgilidir. Hosting sağlayıcınız, bazen SEO ile ilgili olan web sitesi ve sunucu yönetimi ile ilgili bir dizi konuda size yardımcı olmalıdır.

Örneğin, web sitenizi SSL (https) yapmanız gerekiyorsa, barındırma sağlayıcısı size rehberlik edebilir (hatta bunu sizin için yapabilir). İyi desteğe sahip bir sağlayıcı seçmek, yardıma ihtiyacınız olduğunda çok fark yaratabilir.