HTTPS Nedir?
Web sitesinin alan isminin başına eklenen bu kısaltma, “Hyper Text Transfer Pro…
HTTPS Nedir?
Pzt, 15, Şub, 2021 22:51

HTTPS Nedir?

Web sitesinin alan isminin başına eklenen bu kısaltma, “Hyper Text Transfer Protocol Secure” kelimelerinin baş harflerini temsil etmektedir. Web siteleri ile kullanıcı arasındaki bağlantının kurulmasına etkin rol oynayan bir kurallar ve komutlar bütünüdür. http ve https günümüzde web tarayıcılar tarafından otomatik bir şekilde eklenmektedir ve işimizi kolaylaştırmaktadır. Bu noktada eklenen protokol kısaltmasının http mi yoksa https mi olacağı, web site sunucusunun sertifika sahibi olup olmadığına göre değişkenlik gösterir.

Https Nedir?

https, http nin güvenli halidir.

HTTP ile HTTPS Arasındaki Fark

Birbirine çok yakın gözüken bu iki kavram arasındaki fark, birinin sertifikalandırılmış bir güvenliğe sahip olmasındandır. Sonundaki “s” harfi, secure (güvenlik) kelimesinin kısaltılmışıdır. Bu güvenlik sertifikasını edinmek çok zor bir işlem değildir ve büyük veya küçük fark etmeksizin her boyuttaki web sitesi için alınabilir bir sertifikadır.

Mailbox hosting kullanıcıları için ssl sertifikası ücretsizdir. Üst seviye ssl sertifikaları için ilgili linke tıklayabilirsiniz.

 

Neden Önemlidir?

Çeşitli dolandırıcılık ve korsan eylemleri önlemek için kullanılmaktadır. Web sitenizde sahip olduğunuz bilgilerin tamamına, http üzerinden ulaşılabilir, fakat bu işlem kolay değildir yinede riske alınmamalıdır. Güvenlik sertifikası sayesinde bağlantı şifrelenir ve üçüncü şahısların araya girmesi engellenir. Bu da ilgi ve veri güvenliği için oldukça kritik bir öneme sahiptir.