Siteniz için iyi meta açıklaması nasıl yazılır?
Optimize edilmiş meta açıklamalar yazmak için en önemli 10 k…
Siteniz için iyi meta açıklaması nasıl yazılır?
Çrş, 19, Şub, 2020 14:01

Siteniz için iyi meta açıklaması nasıl yazılır?

Optimize edilmiş meta açıklamalar yazmak için en önemli 10 kılavuz aşağıda verilmiştir.

1. Meta açıklama Uzunluk - 320 karakterin altında tutun
Yukarıda belirtildiği gibi, meta açıklamalarınız yaklaşık 160 karakter olmalıdır. Bu aralıkta kalmaya çalışın ve meta açıklamalarınızı çok kısa veya çok uzun yapmaktan kaçının.

2. Her sayfanın benzersiz bir meta açıklaması olmalıdır
Web sitenizin ana sayfası ve kategori sayfaları da dahil olmak üzere her sayfasının veya yayınının benzersiz bir meta açıklaması olmalıdır.

3. İyi bir açıklama sayfa içeriğini doğru bir şekilde özetler
Meta açıklamalar bilgilendirici ve ilginç olmalıdır. Kullanıcıların belirli bir sayfanın aradıkları ile yararlı olup olmadığını anlamalarına yardımcı olmak için meta açıklamanıza alakalı tüm bilgileri ekleyin.

Sayfadaki içerikle hiçbir ilişkisi olmayan açıklamalar yazmayın.

4. Otomatik oluşturulan açıklamalardan kaçının
Bazı CMS, içeriğin ilk 160 karakterinde yazılanlara dayanarak sayfanın açıklamasını otomatik olarak oluşturur. Bu kötü bir uygulamadır, çünkü arama motoru veya kullanıcı dostu olmayan böyle görünen meta açıklamalarla karşılaşabilirsiniz.

5.Anahtar kelimeleri açıklamalarınıza ekleyin
Yukarıda, açıklamaların sıralamalar üzerinde doğrudan bir etkisi olmadığını, ancak açıklamanızda anahtar kelimeler kullanmamanız gerektiği anlamına gelmediğini belirttim. Aksine, anahtar kelimeler arama motorları tarafından vurgulanır ve snippet'inizi arama sorgularıyla daha alakalı hale getirir.

6.Genel açıklamalardan kaçının
Her sayfanın açıklamasına benzersiz bir şekilde yaklaşın ve sayfa içeriğini doğru şekilde tanımlamayan genel açıklamalar yazmaktan kaçının.

7. İşlem yapılabilir yapın ancak aşırıya kaçmayın
Açıklamalarınız kullanıcıları web sitenizi tıklamaya ve ziyaret etmeye davet etmeli ancak aşırıya kaçmamalıdır. Kendi adınızı yazmadan önce birkaç arama yapmak ve rakiplerinizin meta açıklamalarında neler olduğunu görmek her zaman iyi bir uygulamadır.

Açıklamalarınızın öne çıkmasını ve rakiplerinizle aynı olmamasını istiyorsunuz.

8. Son güncelleme tarihini ekleyin (varsa)
Kullanıcılar her zaman güncel bilgiler arar, bu nedenle uygulanabilir olduğunda sayfanız en son güncellendiğinde ekleyin. Bu, snippet'inizi tıklamak için daha alakalı ve ilginç hale getirecektir.

9. Kullanıcılara web sitenizi ziyaret etmek için nedenler verin (ürün özellikleri ve avantajları ekleyin)
Ürün satıyorsanız, ürün özelliklerinin yanı sıra, kullanıcıların mağazanızdan neden ücretsiz gönderim, iade, para iade garantisi, ömür boyu garanti vb.

10. Snippet'inizin görünümünü geliştirmek için şemalar kullanın
Şemaların kullanımı meta açıklamanın içeriğini değiştirmemesine rağmen, snippet'inizin genel görünümünü iyileştirmeye yardımcı olur ve onu bir Google özellik snippet'i olarak görünmeye aday yapar.