Ssl Sertifikası Tipleri Ve Özellikleri
Resimde gördüğünüz üzere ssl gönderdiğiniz ve…
Ssl Sertifikası Tipleri Ve Özellikleri
Cum, 21, Şub, 2020 14:50

Ssl Sertifikası Tipleri Ve Özellikleri

Resimde gördüğünüz üzere ssl gönderdiğiniz veriler veya müşterinizin gönderdiği formları 128-256 bit ile şifreleyerek sunuculara ulaşmasını sağlar. Bu yüksek düzeydeki şifreleme sistemi kırılması çok zor hatta imkansız denilebilecek kadar zordur. SSL ile gönderilen bilgi sadece doğru adreste deşifre edilebilmesini sağlar. Bilgi gönderilmeden önce otomatik olarak şifrelenir ve sadece doğru alıcı tarafından deşifre edilebilir. Her iki tarafta da doğrulama yapılarak işlemin ve bilginin gizliliği ve bütünlüğü korunur.

Başlıca SSL kullanım alanları.

  • Websitesi bilgi güvenliği.
  • Seo(Google ssl kullanan sitelere + repütasyon sağlanacağını bildirmiştir).
  • E-ticaret Siteleri.
  • Bankacılık veri işlemleri.
  • Sunucu güvenliği
  • E-posta güvenliği.

 

SSL Sertifikası Nasıl Alınır?

Bir SSL sertifikası almadan önce aralarındaki farkları karşılaştırdıktan sonra bir karar vermenizi öneririz.

SSL Sertifikası çeşitlerini ve fiyatlarını görüntülemek için tıklayınız.

SSL Sertifika Türleri (Kimlik Doğrulama Türüne Göre)

1) DV (Alan Adı Kontrolü) SSL

Düşük doğrulama düzeyi, yalnızca alan adını (domain) doğrulayan ve birkaç dakika içinde sahip olunabilen bir sertifikadır. En uygun fiyatlı SSL sertifikası çözümüdür.

2) OV (Kurumsal Doğrulama) SSL

Sunucu adına bağlı olarak, bu etki alanının ait olduğu şirket hakkında bilgi içerir ve tüm bu bilgiler sertifika yayıncısı tarafından kontrol edilirek doğrulanır. Kurumun adı, kurumun çalışıp çalışmadığı, başvuru sahibinin kurumda çalışıp çalışmadığı, başvurunun kurumdan alınıp alınmadığı, başvuru veya alan adının kurumda olup olmadığı ve tüm iletişim bilgilerinin doğruluğu tek tek kontrol edilir. Bu tür SSL sertifikalarının üretimi DV sertifikasından çok daha güvenlidir. Bu sertifikaların onay süreci 1-2 gün sürer.

3) EV (Gelişmiş Doğrulama) SSL

Bu sertifikalar en yüksek güvenlik düzeyine sahiptir ve sertifikalı bir şirketin fiziksel, yasal ve ticari varlığı ile kapsamlı kurumsal denetim süreçleri sağlar. Bunlar, sertifika üreticileri tarafından gerçekleştirilen çok sayıda kontrol nedeniyle en pahalı SSL sertifikalarıdır. Bu tür sertifikalarda, kullanıcı tarayıcıda EV SSL sertifikası olan bir siteye bağlanırsa, adres çubuğunda güvenilir site simgesine sahip yeşil bar görüntülenir.

Alan Adı Türüne Göre SSL Sertifikaları

1) Standart SSL Sertifikaları

Standart SSL sertifikaları, alt etki alanı olmayan (subdomain dahil olmayan) yalnızca 1 alana (alan adı) için kurulabilir ve kullanılabilir.

2) Çok Alanlı SSL Sertifikaları

Tek bir sertifika ile birden fazla alan adını şifrelemeyi sağlayan sertifikalardır. Kural olarak, varsayılan 1 birincil alan adına ek olarak 2 alan adı seçme seçeneği ile çok domainli sertifikalar kullanıcıya teslim edilir. Böylece, hiçbir ek ücret ödemeden, bu sertifikalar ilk satın alma işleminde 3 alan adı için de kullanılabilir.

Ayrıca, sertifika sağlayıcısı tarafından belirlenen alan adları için ek ücret ödenerek ek alan satın alınabilir ve bir sertifika ile şifrelenen alan sayısı ortalama olarak 100’e çıkarılabilir.

3) Joker Karakterli SSL Sertifikaları (Wilcard SSL)

Sertifikanın kullanıldığı etki alanının tüm alt etki alanlarını imzalamanıza izin veren bir sertifika türüdür. Yükleme *.alanadi.com biçimindedir. Wilcard SSL sertifikaları alt alan (subdomain) kısıtlaması içermez. SSL, Güvenli Yuva Katmanı ürünleri, sunucu ve istemci arasındaki web sitelerinde gerçekleşen işlemleri mevcut işlevlere göre şifreleyerek web sitelerinde gerçekleşen işlemleri korur.